VIKEND CRNA HRONIKA KANTONA SARAJEVO

U eksploziji bombe ispred objekta 'Kod Sijedog' povrijeđen 18-godišnjak, u pljački 'Konzuma' ozlijeđena radnica...

Arhiva08.12.13, 16:59h

Upadi razbojnika u prodavnice u Sarajevu, prijetnje hladnim i vatrenim oružjem prodavačicama i krađa pazara, česta su pojava

policija ks nova
Jedna osoba lakše je ozlijeđena usljed eksplozije ispred ugostiteljskog objekta "Kod Sijedog" u ulici Rakovička cesta br. 259 u općini Ilidža.

Policija je jutros oko 4.15 sati obaviještena da je zasad nepoznata osoba aktivirala tu napravu.

Ozlijeđen je S. H. iz Hadžića, rođen 1995. godine. Na dva parkirana vozila u blizini, kao i na kući vlasnika D. A., pričinjena je materijalna šteta.

Obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva, koji je rukovodio uviđajem.

Policija traga za počiniocem.

UPADI RAZBOJNIKA U PRODAVNICE

Upadi razbojnika u prodavnice u Sarajevu, prijetnje hladnim i vatrenim oružjem prodavačicama i krađa pazara, česta su pojava.

U današnjem izvještaju kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova o krivičnim djelima počinjenim prethodnog dana, zabilježeno je da je jedna od prodavačica zadobila lakše ozljede usljed fizičkog napada provalnika. To se desilo u subotu oko 7.55 sati, kada su dva muškarca upala u prodavnicu "Konzum" u ulici Džemala Bijedića br. 10 u općini Novo Sarajevo, prijetili pištoljem i pesnicama i ukrali novac.

Ozlijeđenoj radnici kasnije je ukazana ljekarska pomoć u bolnici.

Obaviješten je dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva, policija je izvršila uviđaj i traga za napadačima.

UHAPŠEN ZBOG UPADA U "MERKATOR"

Nepoznata osoba upala je u subotu oko 18.05 sati u prodavnicu "Merkator" u ulici Čekaluša broj 40 u općini Centar u Sarajevu i prijeteći pištoljem radnici, otuđila novac.

O tome je obaviještelj tužitelj, policija traga za kradljivcem.

UHAPŠENI ZBOG KRAĐE U KRUGU "ZRAKA"

U subotu oko 17 sati, na području sarajevske općine Novi Grad, uhapšeni su S. R., rođen 1982. godine, iz Kaknja, a u 17.10 sati V. E., rođen 1986. godine, iz Sarajeva, zbog osnovane sumnje da su počinili krađu istog dana u krugu firme "Zrak", u ulici Adema Buće br. 102.

Obaviješten je dežurni kantonalni tužitelj.

UHAPŠEN ZBOG DROGE

U subotu u 20.15 sati, u Novom Sarajevu je  uhapšen Š. J. iz Breze, rođen 1992. godine, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239 Krivičnog zakona BiH (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga).

LAŽNA DOJAVA O BOMBI U "ZETRI"

Za vrijeme novogodišnje manifestacije Raiffeisen banke u dvorani "Zetra" u Sarajevu u subotu, kojoj je prisustvovalo oko 900 zvanica, nepoznata osoba je javila telefonom da je u objektu eksplozivna naprava.

Policija je o tome obaviještena u 20.25 sati.

Pregledom objekta utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi.

Policija radi na rasvjetljavanju ovog događaja i traga za počiniocem.

SAOBRAĆAJNI PREKRŠAJI

U toku proteklog dana, saobraćajna policija Kantona Sarajevo uručila je 341 prekršajni nalog i za lakše prekršaje upozorila 60 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno deset vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, pet bez položenog vozačkog ispita, tri zbog vožnje prije sticanja prava na to te dva vozila zbog isteka saobraćajne dozvole i tri neregistrirana vozila.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook