FOTO/ DIPLOMATSKI BAZAR U SARAJEVU

Ovako izgleda gala 'rasprodaja' kada je prave supruge ambasadora u Bosni i Hercegovini...

Arhiva08.12.13, 14:20h

Diplomatski klub "Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu" koji čine supruge ambasadora akreditiranih u našoj zemlji, organizator je trećeg diplomatskog jednodnevnog zimskog bazara u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu

Zimski bazar u Domu oružanih snaga/Foto: DEPO PortalDiplomatski klub "Dobrodošli u Bosnu i Hercegovinu" koji čine supruge ambasadora akreditiranih u našoj zemlji, organizator je trećeg diplomatskog jednodnevnog zimskog bazara u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Na pres-konferenciji održanoj uoči zvaničnog otvaranja manifestacije, rečeno je da se posredstvom 23 ambasade nude proizvode iz njihovih zemalja, rukotvornine - odjevni premeti, nakit, kao i delicije nacionalnih kuhinja, kućne sitnice i brojni drugi eksponati.

Prihod od prodaje namijenjen je u humanitarne svrhe, za projekte u Sarajevu i Zenici, za socijalno ugrožene porodice a prvenstveno za žene Romkinje, odnosno njihovu zdravstvenu zaštitu, što je projekt koji se namjerava realizirati širom BiH.

Na večerašnjoj aukciji, nakon bazara, na ponudi će biti dresovi s potpisima nogometaša Zlatana Ibrahimovića i Edina Džeke, najavljeno je.

Prošlogodišnji bazar ove vrste osigurao je 50.000 KM za projekte u Doboju, Sarajevu i Goraždu, za zdravstvene potrebe te za udruženja ili ustanove koje se brinu o djeci s posebnim potrebama, javlja agencija Fena.

Donosimo vam nekoliko detalja sa diplomatskog bazara, na kome 'nema čega nema'...


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook