POSLJEDNJI DETALJI STRAVIČNOG MASAKRA U ZAGREBU

Pozvonio na vrata i izrešetao troje ljudi... Od tada mu se gubi svaki trag...

Arhiva07.12.13, 21:30h

Odmah po ulasku u dvorište, pozvonio je na vrata koja mu je otvorila Vukosava Goranović (55), majka osobe koja mu je najvjerojatnije “stala na žulj”. Iz pištolja ispalio joj je hitac u glavu, a šokantan prizor vidjela je Vukosavina sestra Milica Zeba (53) koju je ubojica zatim upucao u prsa...

Masakr u Zagrebu/Decembar 2013Bešćutni ubojica koji je mučki posijao smrt na zagrebačkom Žutom bregu nešto prije 19 sati u petak, prema tvrdnjama svjedoka koji su ga vidjeli kako uskače u automobil, nije bio sam i imao je pomagača koji mu je omogućio da što prije pobjegne u nepoznato!

Odmah po ulasku u dvorište, pozvonio je na vrata koja mu je otvorila Vukosava Goranović (55), majka osobe koja mu je najvjerojatnije “stala na žulj”. Iz pištolja ispalio joj je hitac u glavu, a šokantan prizor vidjela je Vukosavina sestra Milica Zeba (53) koju je ubojica zatim upucao u prsa. Na mjesto krvavog masakra dotrčao je i Miličin suprug Stipo (51) koji se, prema pričanjima susjeda, uhvatio u koštac s ubojicom koji je i njega ranio u prepone. Istražitelji intenzivno “češljaju” teren i skupljaju čahure ne bi li uhvatili ubojicu te rekonstruirali cijeli događaj kao i okolnosti koje su prethodile dvostrukom ubojstvu, piše Jutarnji.hr.

‘Spasite mi ženu!’

“Pustite mene. Spasite moju ženu! Milice, Milice moja! Bolje da je uzeta moja duša!”, nekontrolirano je zapomagao ranjeni Stipo, pričaju susjedi. Totalno nemoćan skamenjenog pogleda Stipo je promatrao krvavo tijelo svoje supruge Milice koja je davala još minimalne znakove života, dok za njegovu šogoricu Vukosavu više nije bilo spasa. Sat vremena kasnije, iz KB Dubrava stigle su tužne vijesti. Milica je izdahnula od smrtonosnog metka u prsima, a Stipo je zbog propucane zdjelice podvrgnut operativnom zahvatu te se nalazi pod zaštitom policije. Točan razlog sijanja smrti i dalje je nepoznat, no policija vjeruje kako će im u razrješavanju slučaja pomoći Vukosavin 32-godišnji sin jedinac Slavko koji je od jula u Berlinu.

Zanijemili od šoka

Vlasnik je tvrtke Autoklasik čiji je račun blokiran i navodno se zamjerio, smatraju susjedi, nekolicini ljudi s kojima je poslovao na različite načine, pa i kad je trebalo posuditi novac. Trenutno s njim istražitelji pokušavaju stupiti u kontakt, a nakon saznanja što se dogodilo u njegovoj ulici, Slavko je nestao iz “virtualnog svijeta”, ugasio profile na društvenim mrežama.

- Vukosava, koju smo od milja zvali Kosa, previše je tetošila sina, a nakon smrti supruga kao da je imala još veći poriv. Kad je otišla u penziju, nastavila mu je ispunjavati hirove pa je, radi održavanja kućnog budžeta, čistila po kućama i honorarno radila kao publika u TV emisijama. Kad je čula da će joj sin otići u Njemačku, potonula je. Njezina sestra Milica, koja je već i baka, odgojila je tri prekrasne kćeri od kojih su dvije udane, a treća se trebala uskoro udati. Miličine kćeri u vrijeme ubojstva bile su vani na proslavi Sv. Nikole, a kad su se vratile, zanijemile su od šoka i nevjerice - prisjeća se jedna od susjeda. O obitelji Zeba, svi imaju samo riječi hvale. Za Stipu kažu kako je prava ljudina.ƒ

(Jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook