I OVO SU POVJERLJIVI DOKUMENTI IZ BIJELE KUĆE

Godina 1995.: Evo kako se Bill Clinton zabavljao na sastancima na kojima se krojila sudbina Bosne i Hercegovine

Arhiva07.12.13, 16:53h

Koliko su Billa Clintona uopće zanimala ovdašnja događanja i rješavanje sudbonosnih pitanja na prostoru ex-Jugoslavije zorno svjedoče 'ilustracije' kojima je kratio vrijeme tokom službenih sastanaka
Guccifer_dokumenti iz Bijele kuće

Nakon hakiranja povjerljive online knjižnice bivšeg američkog predsjednika, umjesto otkrivanja velikih političkih tajni, zloglasni haker Guccifer koji je provalio u bazu povjerljivih podataka Billa Clintona izvukao je na svjetlo dana pet stranica predsjednikovih urnebesnih crteža na službenim dokumentima.

No, za Bosnu i Hercegovinu to nisu bilo kakvi službeni dokumenti... Na nekima od njih jasno se vidi pečat Bijele kuće, kao i datum - 24. oktobar 1995. godine, dok se usklopu bilješki sa sastanka u više navrata pominje i ime bivšeg predsejdnika Srbije Slobodana Miloševića.

Na istoj stranici spominju se i neki drugi problemi vezani za bivšu Jugoslaviju te povlačenje IFOR-a sa ovih prostora, a koliko su Billa Clintona uopće zanimala ovdašnja događanja i rješavanje sudbonosnih pitanja na prostoru ex-Jugoslavije zorno svjedoče 'ilustracije' kojima je kratio vrijeme tokom službenih sastanaka.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook