ŽRIJEB GLEDAO NA TV-U

Sušić: Mogli smo mnogo gore, ali i malo bolje proći

Arhiva06.12.13, 20:11h

Ne mogu biti nezadovoljan rezultatom žrijeba. Mogli smo i mnogo gore da prođemo, možda je moglo i malo bolje da bude, ali sam zadovoljan - kazao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić za Agenciju Fena nakon žrijebanja grupa SP-a u Brazilu

Safet Sušić Ne mogu biti nezadovoljan rezultatom žrijeba. Mogli smo i mnogo gore da prođemo, možda je moglo i malo bolje da bude, ali sam zadovoljan - kazao je selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić za Agenciju Fena nakon žrijebanja grupa SP-a u Brazilu.

BiH je uvrštena u grupu s Argentinom, Nigerijom i Iranom, a Sušić vjeruje da će BiH voditi borbu za drugo mjesto s Nigerijom.

- Sigurno ćemo mi voditi borbu za drugo mjesto s Nigerijom, mada ne treba potcijeniti ni Iran. Argentina je tu apsolutni favorit i nama je najvažnije od njih ne izgubiti nekom velikom razlikom jer se može desiti da učesnika osmine finala odlučuje gol-razlika. Riječ je o jednoj od najboljih reprezentacija svijeta, koju će predvoditi Messi. Sigurno je da će imati mnogo više navijača od nas i teško je očekvati da možemo pobijediti. No, sigurno je da se nećemo predati jer iznenađenje se dešavaju uglavnom u tim prvim utakmicama - kazao je Sušić.

Dodaje da je ipak ključna utakmica za njegov tim sa Nigerijom.

- To će biti ključna utamica u kojoj bi nam možda i bod, uz pobjedu protiv Irana mogao biti dovoljan za osminu finala - kazao je.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook