POPUT KOŠARKE

FIFA zbog velikih vrućina na SP-u uvodi time-out!

Arhiva06.12.13, 15:37h

Pasje vrućine koje u junu vladaju u najvećem dijelu Brazila, natjerale su Blattera da prihvati prijedlog talijanskog selektora

velike vrućinePasje vrućine koje u junu vladaju u najvećem dijelu Brazila, natjerale su Blattera da prihvati prijedlog talijanskog selektora.

Cesare Prandelli prošlog ljeta vodio je reprezentaciju na Kupu Konfederacija u Brazilu i tako se na vlastitoj, a posebno na koži i kondiciji njegovih igrača, uvjerio koliko je ubitačno brazilsko sunce.

"Igrači su prilikom najmanjeg prekida igre, kao što je izlazak lopte u aut, vapili za vodom i osvježenjem, a na poluvremenu i kraju utakmice jedva bi izlazili s terena. Apeliram na Fifu da zbof toga na SP-u uvede time-oute za vrijeme utakmice, kako bi se igračima barem malo ublažile posljedice igranja na takvo žegi", mudro je zborio Prandelli.

Fifa je prihvatila negov prijedlog, ali uz jedan uvjet: Utakmice će se prekidati u 30. i 60. minuti, dakle po jedan put tijekom svakog poluvremenua, ako temperatura na terenu bude viša od 32 stupnja.

Takva vrućina izvjesna je u Natalu, Fortalezi, Recifeu i Manausu, a vjerojatna u Salvadoru i Rio de Janeiru, tako da možemo očekivati prekide utakmica na višestrano zadovoljstvo: Igrači će barem nakratko ublažiti skapavanje od žege, izbornici će im moći udijeliti koji savjet više i izbliza za vrijeme utakmice, a Fifa će obrnuti još kojih par desetaka milijuna dolara na reklamama.

Ali, od zdravlja igrača, bitnije su one stotine milijuna od tv-prava, pa će se tako bez obzira na sve navedeno, većina utakmica igrati u terminu kada to najviše odgovara interkontinentalnim prijenosima, a to je u 13 sati, kada sunce najgore prži!

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook