CRNA HRONIKA KANTONA SARAJEVO

Opljačkane kladionica i prodavnica DP Marketi, izgorjela šupa i zahvatila dio kuće

Arhiva06.12.13, 13:54h

U četvrtak oko 21,10 sati u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet live”

Policija KS nova

U četvrtak oko 21,10 sati u ulici Kolodvorska, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici “Bet live”.

Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju nožem otuđilo određenu sumu novca i mobilni telefon, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICAMA U PRODAVNICI "DP MARKETI"
U četvrtak oko 21.15 sati u ulici Osik, općina Ilidža, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicima u prodavnici “DP Marketi”. Tom prilikom N.N. osobe su uz prijetnju nožem i pištoljem, otuđila određenu sumu novca, nanijevši lakše povrede radnici I.Z. iz Sarajeva, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

RAZBOJNIŠTVO U UL. AVDE JABUČICE
U četvrtak oko 20.55 sati, obaviještena je I PU da je istog dana oko 20.10 sati u ulici Avde Jabučice, općina Centar Sarajevo, N.N. osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad K.M. iz Sarajeva. Tom prilikom N.N. osoba je uz prijetnju nožem, od iste otuđilo torbu s ličnim stvarima i mobilnim telefonom, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

UHAPŠEN M.R. ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA
U četvtrak u 15.30 sati u ulici Dolačka, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici III PU lišili su slobode M.R., rođen 1931. godine u Nevesinju, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - nasilničko ponašanje, na štetu A.M. iz Sarajeva. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.R. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

POŽAR NA ŠUPI U UL. KROMOLJ
U četvrtak oko 18.30 sati u ulici Kromolj, općina Centar Sarajevo, došlo je do požara na šupi, vlasništvo P.A. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom P.A. i P.R. su zatražili ljekarsku pomoć zbog udisanja ugljen monoksida, a ljekarska pomoć im je ukazana u KCU u Sarajevu. Usljed požara šupa je u potpunosti izgorjela, a zahvaćen je i dio kuće. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a danas će uviđaj obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i sudski vještak PPZ-a.

SAOBRAĆAJNA NEZGODA, OBOREN PJEŠAK
U četvrtak oko 16.50 sati, na kolovozu raskrsnice ulica Put života - Ložionička, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka mldb. S.F., rođena 1996. godine, nastanjena u Sarajevu, od vozila “renault megan”, reg. oznake O07-K-871, kojim je upravljao vozač M.N., rođen 1971. godine, nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede zadobila je mldb. S.F., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

KS - U 24 SATA 39 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA
U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 39 saobraćajnih nezgoda, od toga 36 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže, a tri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedna osoba zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i dva neregistrovana vozila, saopćeno je iz MUP-a KS.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook