INCIDENT I NESREĆA ISPRED MERCATORA U SARAJEVU

Crno popodne: Huligan bježao pred obezbjeđenjem, pa ga udario automobil!

Arhiva05.12.13, 17:50h

Nakon što su radnici obezbjeđenja krenuli da obuzdaju grupu razularenih mladića, te ih odstrane iz garaže, oni su se dali u bijeg; međutim jednog je udario automobil ispred Mercatora. Ostali su uspjeli pobjeći, dok je po povrijeđenog uskoro došla Hitna pomoć

Mercator noćDanas poslijepodne, oko 17 sati, u garaži Mercator centra u Sarajevu izbio je incident u kojem je učestvovala grupa mladića, a sve je na kraju završilo nesrećom, jer je jednog od mladića, 17-godišnjeg F.S., udario automobil dok je pokušavao pobjeći obezbjeđenju Mercatora.

Prije nesreće koja se desila ispred ovog shopping centra, prema riječima očevidaca, grupa huligana je divljala, galamila i razbijala u garaži Mercatora, gdje je u to vrijeme bio parkiran veliki broj automobila, te se zateklo nekoliko svjedoka.

Nakon što su radnici obezbjeđenja krenuli da obuzdaju huligane, te ih odstrane iz garaže, oni su se dali u bijeg; međutim jednog je na križanju ulica Ložionička i Put života udario automobil Renault, kojeg je vozio N.M.

Ostali su uspjeli pobjeći, dok je po povrijeđenog uskoro došla Hitna pomoć. On je prevezen u bolnicu na Koševu, a prema riječima glasnogovornice KCUS-a Selme Mulić, zadobio je prelome lijeve nadlaktice, kao i nosne kosti, te je zadržan na liječenju.

Na lice mjesta je izašla ekipa MUP-a KS, vrši se uviđaj, a kroz ulicu Put života otežano se vozi.

Također, u isto vrijeme, u uobičajenoj sarajevskoj špici u popodnevnim satima, i u blizini Fabrike duhana dogodio se lančani sudar, zbog čega je i u ovom dijelu grada došlo do zastoja u saobraćaju.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook